people of maldives

Zemlja i Ljudi

Hrana i piće:
U glavnom gradu, Male, postoji nekoliko jednostavnih restorana koji nude i domaća i internacionalna jela. Na ostalim ostrvima možete pronaći skoro samo restorane u odmaralištima. Jela su iz internacionalne kuhinje. Kari i druga azijska jela se nude svuda.

Piće: U odmaralištima postoji veliki izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Noćni život:
Postoji malo ili nimalo organizovanog noćnog života, međutim, uglavnom na ostrvima se organizuju disko večeri u barovima, često uz živu muziku. Žurke na plažama su takođe veoma popularne.

Shopping:
Crni koralni prstenovi i školjke (koje se moraju kupiti u legitimnim prodavnicama i ne smeju se sakupljati na plaži ili uzeti iz mora), obojene drvene kutije i predmeti od trske. Izvoz korala je striktno zabranjen.

Radno vreme prodavnica: sub-čet 08.30-23.00, pet 13.30-23.00. Prodavnice se zatvaraju pet puta dnevno na 25 minuta tokom molitvi, osim na ostrvima, gde su prodavnice obično otvorene tokom celog dana i često i u večernjim satima.

Sport:
Na većini ostrva ronjenje i jedrenje na dasci nude kvalifikovani instruktori koji govore više stranih jezika. Može se dogovoriti i noćno ronjenje. Fascinantan podvodni svet Maldiva ima neponovljivu raznovrsnost koja se može istražiti na nekim ostrvima sa broda sa staklenim dnom. Skijanje na vodi se nudi na većini ostrva; Na nekima možete iznajmiti i katamaran. Na mnogim ostrvima možete naći i sportske sadržaje za tenis, fudbal, odbojku i badminton.

Napomena:
Barovi su dostupni samo na ostrvima. Lokalno stanovništvo ne pije alkohol, a konzumiranje alkohola je ograničeno na barove na ostrvima. Alkohol nije dostupan u Male-u.

Običaji:
Odeća može biti neformalna, ali kupaći kostimi u javnosti uznemiravaju islamsko stanovništvo. Vlada insistira na odgovarajućoj odeći.

Mnogi stanovnici puše tokom tokom Ramazana, ali uglavnom jedu samo posle zalaska sunca.

Bakšiš obično nije poželjan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. All fields are required.